Drømmer du om en kaffemaskine?

Du kender det sikkert alt for godt. Dit vækkeur ringer om morgenen, og du er bare for træt til, at det allerede kan være morgen. I den mørke vintertid kan det være svært at skelne mellem nat og dag i de tidlige morgentimer, hvor du starter din dag. Men der er meget der kan løses ved hjælp af en god kop kaffe. Måske er du allerede en rutineret kaffedrikker? Hvis det er tilfældet, så ved du med sikkerhed, hvor stor en forskel en kop kaffe kan gøre for dit humør. Men der er stor forskel på smag og kvalitet. Med en kaffemaskine får du ikke bare en kaffe i topkvalitet, du får den også friskbrygget og serveret. Findes der nogen bedre måde at få søvnen ud af øjnene på? Det kan være en dyr affære, men hos kviklanet.dk kan du finde en løsning.

Gode råd inden dit køb

Du kan som udgangspunkt vælge imellem to forskellige kaffemaskiner:

  • En traditionel udgave. Den gode gammeldags udgave med kande og stor kapacitet, så du kan brygge kaffen og fylde den på en termokande, så den rækker til resten af dagen.
  • Espressomaskine. Den mere ekstravagante kaffemaskine, der kan bruges til brygning af enkelte kopper kaffe og espressoshots. Den er ideel til dig, der vil servere lækker kaffe, når du får spontant besøg af familie eller venner. Samtidig kan du bruge kapsler fra Nespresso og udvide dine smagsnuancer eller investere i ekstraudstyr som fx mælkeskummer.

Mange nyere kaffemaskiner har en indbygget timer, så du kan indstille din maskine til at brygge kaffe på en bestemt tid om morgenen eller om aftenen, når du kommer hjem efter en lang dag. Det bliver ikke meget nemmere! Sms lån 5000 og få råd til din nye kaffemaskine.

Sådan holder du din kaffemaskine ren

Din kaffemaskine skal selvfølgelig vedligeholdes, og det gør du ved at rengøre den jævnligt. Når du gør det, undgår du at mug og bakterier samler sig i fx tragten, og du slipper også for at få en sur kaffesmag.

  • Smid det brugte kaffefilter ud, så snart du har brygget kaffen færdig.
  • Rengør kolbe, tragt og vandbeholder efter brug med en våd klud.
  • Husk afkalkning. En tommelfingerregel er, at din kaffemaskine skal afkalkes efter 40 brygninger. Det spiller dog også en rolle, om du bor i et område med hårdt vand. Du kan bruge husholdningseddike eller en speciel afkalker til kaffemaskiner.